FAQ

Frequently Asked Questions

01.

WE WILLEN GRAAG EEN FAMILIE REPORTAGE. IS DIT BUITEN OF IN DE FOTOSTUDIO?

Een familie reportage vindt op een buiten locatie plaats of in een hele lichte binnen locatie. Op locatie ben ik afhankelijk van het aanwezige licht daarom gaat mijn voorkeur uit naar een buiten locatie en dan het liefst tijdens het gouden uur. Wanneer het zonnig is, is het licht midden op de dag te hard en minder mooi voor foto’s te maken. Op locatie werk ik niet met flitslicht. Wanneer we op een buiten locatie hebben afgesproken en er is slecht weer voorspeld, moeten we helaas onze afspraak verzetten. Mijn apparatuur kan niet tegen vocht en ik neem geen enkel risico dat deze nat wordt. De ruimte in mijn fotostudio is niet heel groot. Vandaar dat ik de keuze heb gemaakt tot max. 5 personen in mijn fotostudio te fotograferen. Een gezin wat bestaat uit 5 personen of meer, zal ik op locatie fotograferen.

02.

IK WIL GRAAG PORTRETFOTO’S LATEN MAKEN. IS DIT BUITEN OF IN DE FOTOSTUDIO?

Het is mogelijk binnen en/of buiten foto’s te maken. We zullen vooraf jouw wensen bespreken. Het is tijdens een reportage mogelijk om in mijn fotostudio foto’s te maken en op een locatie naar keuzen. Ik bereken hier wel een meerprijs voor. Zie portretten voor meer informatie. 

03.

IS EEN FOTOSHOOT OOK MOGELIJK MET VISAGIE EN HAARSTYLING? 

Jazeker! Visagie en een mooi kapsel kunnen een foto echt compleet maken en daarbij is het ook nog eens erg leuk om voor een fotoshoot je door een MUAH mooi te laten maken. Vraag naar de mogelijkheden, ik regel het graag voor je! Uiteraard mag je dit ook zelf regelen.

04.

BEWERK JE DE FOTO’S?

Ik bewerk de foto’s in de door mijn gebruikelijke gehanteerde stijl,
waarbij een globale beeldoptimalisatie wordt toegepast op onder meer licht, kleur, contrast en uitsnede. Schrammen, puistjes, of eventueel andere tijdelijke dingen, worden weggewerkt. Nabewerking hierbuiten is enkel na overleg met fotograaf waar extra kosten voor in rekening worden gebracht.

05.

WANNEER KUNNEN WE DE FOTO’S VERWACHTEN?

Binnen een week ontvang je van mij een link naar een online fotoalbum met onbewerkte foto’s. Hieruit kunnen jullie je favorieten kiezen. De foto’s van jullie keuze ga ik bewerken en worden binnen 3 weken toegestuurd via We Transfer. Wil je graag de foto’s binnen 5 dagen ontvangen, dit is mogelijk maar hier zal een extra tarief voor in rekening worden gebracht.

06.

HOE ONTVANGEN WE DE FOTO’S?

De foto’s ontvang je via We Transfer. Via een link die je via e-mail ontvangt, kan je de foto’s downloaden. Let op: de link blijft maximaal 7 dagen geldig. Zorg dat je ze direct op een goede locatie op je computer opslaat. Zo kun je je foto’s altijd terug vinden. Kan je ze niet meer terug vinden? Kijk dan eens in je downloadmap, wellicht staan ze daar gewoon tussen!

07.

HOE GAAT DE BETALING?

Nadat jij een selectie hebt gemaakt welke foto’s bewerkt mogen worden, maak ik de factuur op. Wanneer ik jouw betaling ontvangen heb, worden de foto’s binnen enkele dagen aangeleverd in hoge en lage resolutie met watermerk.

 

08.

WELKE KLEREN KAN IK HET BESTE AANDOEN?

Voor een portretreportage spreken we vooraf jouw kledingsmaken door en zullen we eventueel een moodboard maken. Voor familiereportages houd ik van lichte pastelkleuren of natuurlijke kleuren. Het is mooi wanneer de kleding op elkaar is afgestemd. Persoonlijk houd ik niet van wit met spijker. 

 

09.

DRUK JE OOK FOTO’S AF?

Ik druk geen foto’s af maar omdat je bij mij de hoge resolutie foto’s toegestuurd krijgt, kan je deze overal af laten drukken. Vanwege de kwaliteit van het bedrukken, is het wel aan te raden dit bij een fotozaak te doen maar dit is uiteraard aan jou. De prijs ligt dan iets hoger maar de kwaliteit is wel beter. Ik kan je wel een tip geven waar ik graag klanten naartoe stuur voor het afdrukken van hoogwaardige fotokwaliteit. 

10.

WERK JE OOK IN DE WEEKENDEN?

Het is mogelijk een reportage te boeken op een zaterdag. Ik vraag hier wel een extra tarief voor. Op een zondag of feestdag maak ik geen familie en portret reportages, alleen in een uitzonderlijke situatie. Fotoshoot aanvragen ontvangen via mail, beantwoord ik niet in een weekend of feestdag maar de eerstvolgende werkdag. Whatsapp berichten worden ook na het weekend beantwoord.

COPYRIGHT © 2021 KIM VOS FOTOGRAFIE | PRIVACY POLICY | FAQ | DANCE PHOTOGRAPHY KIMVOS.COM

error: Content is protected !!